Dalīties ar savām mājām • IR.lv

Dalīties ar savām mājām

Mārtiņš un Māra Slejas. Foto — Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Māra un Mārtiņš Slejas izveidojuši divus īslaicīgas īres dzīvokļus Liepājā kā investīciju nākotnē un uzskata — viesiem labi redzams, vai saimnieks ir mēģinājis mājoklī iedvest dvēselīti, vai arī tas ir tikai peļņas projekts

Cik tematiski, nospriežam, kad modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja piedāvā fotografēties dzīvoklī, kur notiek remonts. Ar Māru un viņas vīru Mārtiņu tiekamies vienā no tām oktobra dienām, kad Latvijā plosās stipra vētra, un arī tas savā ziņā atbilst sarunas tematikai. Šādi laika apstākļi Slejām ir vismīļākie — Mārtiņš ir kaislīgs sērfotājs, bet Mārai patīk izbaudīt, kā daba trako un auro. Tieši tas deva ieganstu iegādāties pirmo no diviem īres dzīvokļiem Liepājā. 

Kad Māra Instagram publicē Liepmājas un Glass House jeb Stikla mājas attēlus, sekotāji nereti jautājot, kurš bijis būvdarbu vadītājs. Un tad viņa ar lepnumu var atbildēt: mans vīrs! Mārtiņš profesionālajā jomā saistīts ar būvniecību — viņš ir skeitparku arhitekts un uzņēmuma Mind Work Ramps līdzdibinātājs.

«Pēc idejas jebkura ģimene ir kā maziņš uzņēmums,» uzskata Mārtiņš. «Un šis ir foršs modelis, kurā vari eksperimentēt: tev ir īpašums, ko izīrē, sakārto nodokļus un strādā kā neliels uzņēmējs,» viņš saka par dzīvokļiem, ko Slejas piedāvā platformā Airbnb. «Man ir forša sajūta, ka esam komanda ne tikai caur bērniem, bet arī caur šo,» piebilst Māra. 

Jēgpilna investīcija

Klaipēda, Liepāja, Pāvilosta — kā jau sērfotāja ģimenei piedien, tie ir regulāri Sleju galamērķi. «Palikām pie draugiem, mašīnā, viesnīcās. Tērējās nauda, un sapratām: vajag savu vietu tajā krastā — starp Klaipēdu un Pāvilostu,» Māra min pirmo dzīvokļa iegādes iemeslu. Iedvesmoja arī draugi, kas jau bija tikuši pie īpašuma Liepājā. «Otrs — bija brīvi līdzekļi,» turpina Mārtiņš. Lai tos bezjēdzīgi nenotrallinātu, ieguldīt nekustamajā īpašumā šķita prātīga ideja. «Parunājot ar draugiem, sapratu, ka vajadzīgais apjoms nemaz tik gigantisks nav.» Tomēr, izskatot sludinājumus, bija skaidrs, ka ar atlicināto naudu nepietiks. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu