Zilie sīpoli, kinza un laima miza • IR.lv

Zilie sīpoli, kinza un laima miza

Ieva un Gatis Neimaņi. Foto — Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Baldoniešu Ievas un Gata Neimaņu ģimenes uzņēmums Augs septembra nogalē no Eiropas street food festivāla pārveda sudraba godalgu, bet pirms tam atzīts par labāko ielu ēdinātāju Latvijā

Dzeltenais busiņš ir, tad jau būsim nonākuši īstajā vietā. Navigācija mūs ir atvedusi uz parastu privātmāju Ķekavas novada Baldones pagastā. Nez, vai kaimiņi zina, ka Ievas un Gata Neimaņu virtuvē top Eiropā godalgots street food jeb ielu ēdiens? 

Ģimenes uzņēmums Eiropas čempionātā startēja divās kategorijās — veģetārajā galdā cēla tofu bļodu, bet sendviču kategorijā bao maizīti ar liellopa vaigiem, mango un avokado salsu, mango pikanto majonēzi, kimči un Briseles kāpostu čipsiem. 

Bao maizītes, kuras gatavo no rauga mīklas un tvaicē speciālos grozos, ir Auga firmas zīme. «Mūsu lieta, ar ko uzvarējām Latvijā un ieguvām 2. vietu Eiropā,» lepojas Gatis, izņemdams no ledusskapja maizīšu mīklu. «Kad uztvaicē, tā paliek mīksta un pūkaina, tāpēc saucam par mākonīti.» 

Robežu nav!

Līdz apmēram 20 gadu vecumam Ieva vispār negatavoja. Nebija vajadzības — omīte strādāja par šefpavāri Rīgas restorānos, arī vecākiem padevās ēst taisīšana. «Ģimenē bija tāda ēdiena kultūra, par ko citiem šķita — kā var kaut ko tādu savienot? Piemēram, plovs ar riekstiem un aprikozēm,» viņa atminas. Kad pati sāka gatavot, uzreiz bija jūtams ķēriens, un tuvinieki teica — vajag atvērt savu vietiņu! 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu