Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Skats uz Harkivas apgabala Hrozas ciema kapsētu. Pagājušajā nedēļā Krievijas raķešu triecienā ciemā, kur dzīvo tikai aptuveni 300 cilvēku, tikai nogalināti vismaz 55 cilvēki. Raķete trāpīja kafejnīcai, kur viņi bija pulcējušies uz bēru mielastu. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 85. nedēļas galvenie notikumi

Latvijas vēstniecība Ukrainā saņēmusi informāciju no Ukrainas Aizsardzības ministrijas un piektdien apstiprināja, ka kara darbības zonā 1. oktobrī Limanā, Kramatorskas rajonā, drona raidīta trāpījuma rezultātā kritis Latvijas pilsonis. Viņa vārds netiek atklāts. Ārlietu ministrija risina mirstīgo atlieku repatriācijas jautājumu.

Ukrainas karaspēks šonedēļ turpināja pretuzbrukuma operācijas un virzījās uz priekšu Zaporižjas apgabala rietumos, kā arī pie 10 km uz dienvidrietumiem no Bahmutas. Lai gan situācija Bahmutas virzienā ir sarežģīta, ukraiņi esot spēruši svarīgu soli uz tās daļēju aplenkšanu.

Oktobra sākumā internetā publicētie satelītattēli rāda, ka, acīmredzot baidoties no ukraiņu gaisa triecieniem, Krievija lielu daļu Melnās jūras flotes no anektētās Sevastopoles pārdislocējusi uz Novorosijsku Krasnodaras apgabalā Krievijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu