Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

oooo Grāfs / El Conde. Čīliešu režisors Pablo Larēns ir viens no daudzpusīgākajiem Dienvidamerikas kino autoriem, kas veidojis filmas arī pamatplūsmas «raidviļņos» — atcerieties biogrāfiskās drāmas Džekija (Jackie) un Spensere (Spencer) par Žaklīnu Kenediju un princesi Diānu. Arī Grāfu savā ziņā var uzskatīt par biogrāfisku filmu, jo tās galvenais varonis ir kādreizējais Čīles diktators Augusto Pinočets. Viņš filmā atainots kā divarpus gadsimtus vecs vampīrs, kas pārtiek no blendētām jaunu cilvēku sirdīm. Aizvadītajā Venēcijas kinofestivālā tā saņēma balvu par labāko scenāriju. Netflix.com no 15. septembra.

Laimas Žurginas jubilejas kinoprogramma. Dokumentāliste Laima Žurgina atzīmē 80. jubileju, viņas bagātā karjera iesniedzas vismaz piecās desmitgadēs, tiesa, Žurginas darbi nereti palikuši nepelnītā aizēnojumā. Viņa veidojusi gan portretfilmas par spilgtām personībām — Imantu Ziedoni, Džemmu Skulmi, Raimondu Paulu —, gan dokumentējusi sava laika sociālpolitiskas parādības, izsvērti un empātiski pievēršoties gan atainotajiem cilvēkiem, gan procesiem. Mākslas centrā Zuzeum līdz 24. septembrim.

Festivāls Baltijas pērleBaltijas pērles filmu skates norisināsies jau 30. reizi, taču festivāla organizācijas principi palikuši nemainīgi, joprojām uz seansiem jāņem līdzi savas austiņas sinhronajam tulkojumam, un filmu programma veidota kā nozīmīgāko Eiropas kinofestivālu skaļāko darbu galerija, kuros par galveno atlases kritēriju izvirzīta veidotāju un aktieru pazīstamība. No 21. līdz 30. septembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu