Hūte atgriežas? • IR.lv

Hūte atgriežas?

10
Baiba Litvina, Nellija Ločmele

Lai gan ASV sankcijas un pirmajā instancē notiesājošs spriedums par smagiem noziegumiem padara Aivaru Lembergu «toksisku», tomēr tas nav šķērslis ZZS aicināšanai valdībā

Kā paplašināt koalīciju, bet vienlaikus neielaist valdībā Aivara Lemberga ietekmi? Šo politisko rēbusu Jaunā Vienotība cer atrisināt ar īpašu punktu jaunajā koalīcijas līgumā, taču nav izvirzījusi prasību Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) lauzt vienošanos ar Lemberga vadīto partiju Latvijai un Ventspilij, ko Saeimas frakcijā pārstāv divi deputāti. 

Kamēr ZZS vadība skaidro, ka Lemberga jautājums esot tikai sāncenšu uzpūsts «bubulis», pats Lembergs turpina pieteikt sevi kā ZZS premjerministra kandidātu.

Ir analizē, kā partneri plāno norobežoties no Lemberga, kura ietekmi valdības veidotāja Evika Siliņa (JV) atzīst par «toksisku».

Izcila divkosība!

Ja ZZS neatsakās no Lemberga, «tādā gadījumā mēs nevaram runāt par ZZS iekļaušanu valdībā,» pērn oktobrī uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām paziņoja viens no ietekmīgākajiem JV politiķiem Edgars Rinkēvičs. Tagad augustā Rinkēvičs jau kā Valsts prezidents aicina veidot plašu koalīciju, kurā ietilptu arī ZZS.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu