Atā, Francija! Mēs ejam tālāk! • IR.lv

Atā, Francija! Mēs ejam tālāk!

Latvijas izlases basketbolisti svin vēsturisko uzvaru pār Francijas izlasi, kas uz Džakartu brauca pēc medaļām. Foto — Scanpix
Ilze Šķietniece

Kamēr Latvija svinēja vēsturisko uzvaru pār Tokijas olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Franciju, tās basketbolisti pēc šokējošā zaudējuma pat neslēpa, ka baidās atgriezties mājās

Kas par spēli! Latvija arī bez Porziņģa uzvar Franciju. Latvija uzvar trillera cienīgā spēlē un liek Francijai izstāties priekšlaikus. Ar tādiem virsrakstiem ārzemju mediji ziņoja par sensacionālo Latvijas uzvaru pasaules kausa izcīņas spēlē 27. augustā.

Spēle beidzās ar rezultātu 88:86. Tas Latvijai garantēja tiesības iekļūt otrajā grupu turnīrā un vietu 16 pasaules stiprāko komandu vidū, savukārt Franciju — vienu no kausa favorītēm — izslēdza no cīņas par medaļām. Tagad tā nebūs augstāk par 17. vietu.

Francijas izlase uz turnīru ieradās ar vairākām NBA zvaigznēm sastāvā. Divos iepriekšējos pasaules čempionātos tā ieguva bronzas godalgas. 

Savukārt Latvija pasaules kausa izcīņā piedalās pirmo reizi, un traumas dēļ laukumā nevar doties Kristaps Porziņģis, kurš šajā sezonā spēlēs Bostonas Celtics un uz kuru tika liktas lielas cerības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu