Asfalta koalīcija • IR.lv

Asfalta koalīcija

Pauls Raudseps

Ķirsim jānodrošina ticamas atbildes par apšaubāmajiem iepirkumiem

Asfaltam nav ideoloģijas.

Ar šādu saukli Latvijas ārēs sastiķēta ne viena vien īpatnēja koalīcija, kurā partijas, kas nacionālā līmenī vairītos viena otrai pieskarties, draudzīgi sadodas rokās un iebrien vietējā pīļu dīķī.

Līdz šim Rīgā nacionāli atpazīstamie politiskie spēki tomēr vairījās ar ceļa rulli pārbraukt pāri savam tēlam. Pilsēta pārāk liela. «Krievu jautājums» aktuālāks nekā daudzviet citur. Nacionālie mediji pievērš galvaspilsētai daudz lielāku uzmanību nekā, teiksim, Augšdaugavas novadam, un tā nodrošina, ka Rīgā notiekošais ietekmē vēlētāju uzskatus visā valstī.

Tagad varam pateikties tieši ideoloģiski neitrālajam asfaltam, ka Rīgā vairs nav līdzšinējās koalīcijas, kura bija izvirzījusi mērķi novilkt treknu robežšķirtni starp 2020. gada vēlēšanu rezultātā izveidoto «pārmaiņu koalīciju» un «Ušakova kleptokrātu Rīgas domi». (Atgādinājums Nilam U. — nav vērts par šo formulējumu atkal vērsties tiesā. Tā jau vienreiz ir atzinusi, ka drīkstam tā teikt.)

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu