Būs viesulis! • IR.lv

Būs viesulis!

4
Igors Gubenko. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Interneta žurnāls Satori.lv svin 20 gadu jubileju. Viens no četriem pašreizējiem portāla redaktoriem filozofs Igors Gubenko stāsta, ko šāds medijs dod Latvijas sabiedrībai

Tūkstošgades sākumā jaunais dzejnieks Reinis Tukišs izveidoja literatūras un filozofijas portālu ¼ Satori, kas dzenbudistu tradīcijā nozīmē ieraudzīt lietu īsto dabu. Tā bija pirmā interneta kultūras vietne Latvijā, kas kļuva populāra, jo kalpoja kā labā valodā pasniegts izziņas materiāls studentiem un kultūrlaukā ieinteresētiem cilvēkiem, kā arī diskusiju platforma par nozīmīgām kultūras norisēm. 

Pirms 11 gadiem vietni iegādājās biedrība Ascendum un daudzveidīgāk iezīmēja ne tikai kultūras tēmas, bet arī liberālo vērtību kursu sabiedrībā: Satori pulcējās progresīvā sabiedrības daļa, gan lasītāji, gan rakstītāji. Šogad Satori svin 20 gadu jubileju un 18. augustā atzīmēs to ar festivālu Dailes teātra dārzā — notiks bezmaksas koncerti, lasījumi, darbnīcas un sarunas. 

Pavasarī kultūras vietne piedzīvoja pārmaiņas. Nu to vada četri cilvēki: teātra kritiķe Anna Andersone, literāts Andrejs Vīksna, tulkotāja un kultūras kritiķe Santa Remere un filozofs Igors Gubenko. Aicinājām uz interviju Gubenko, kurš sarunā tematiski pieskaras ne tikai Satori, bet visas pasaules nākotnei. 

Kas ir svaigākais, ko medijos esi izlasījis, un rakstītais šķitis nereāli stulbi, bet neesi varējis atraut acis?
Ak dievs, kaut kas bija, bet kas? Kaut kas saistībā ar politiku. Ai, ai, ai. Ziņa vēstīja par Latvijas situāciju, iespējams, saistībā ar bijušā deputāta Reiņa Znotiņa lietu [dūru vicināšanu dzīvokļu mājas kāpņu telpā]. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu