Ķirsis un banda • IR.lv

Ķirsis un banda

5
Aivars Ozoliņš

Rīgas domē topošā koalīcija bruģētu ceļu vecajiem blēžiem

Norises Rīgas domē sāk izskatīties pēc parodijas par premjerministra Krišjāņa Kariņa solīto valdības koalīcijas «paplašināšanu». Kā Jaunā Vienotība attaisnotu Lemberga «zemnieku» iesaistīšanu valdībā? Ko nu niekus — Rīgas domē Vilnis Ķirsis nupat taisa koalīciju pat ar «bandu», kā pats nesen bija dēvējis savus jaunos partnerus.

Domes koalīcijas «kodola» pasludināšana pēc mēra Mārtiņa Staķa atkāpšanās jūlija sākumā varēja izskatīties pēc blefošanas nolūkā nolikt pie vietas lielāko frakciju Par/Progresīvie (14 no 60 vietām domē). Nudien, šā «kodola» frakcijām kopā ir tikai nieka trešdaļa mandātu — JV deviņi, NA/LRA septiņi, Kods Rīgai četri —, bet sadarbošanās ar opozīcijas Latvijas attīstībai, kur nu vēl Gods kalpot Rīgai, Saskaņu vai Latvijas Krievu savienību rādījās politiski pašnāvnieciska, katrā ziņā nesavienojama ar Kariņa ieceri dabūt Progresīvos valdības koalīcijā.

Taču nupat šķiet, ka gan JV, gan arī Progresīvie uzskata, ka to frakciju darītais Rīgā nav saistīts ar valdībā notiekošo, un mēra pienākumu izpildītājs Ķirsis kopā ar «nacionālistu» Edvardu Ratnieku tiešām gribētu vadīt no blēžiem un kremliniem atkarīgu mazākuma koalīciju, kura būtu rīcībspējīga varbūt vienīgi shēmošanā un zagšanā.

Kariņš uzkrītoši nerunā par jukām Latvijas lielākajā pašvaldībā. Toties nesenais JV biedrs, tagad Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs iesaka mācīties vēsturi. Tad nu var atgādināt šo to no pavisam nesenās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu