Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pret Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonām Jāni Vaivodu un Andreju Urtānu sāktā disciplinārlieta par ceļu remontdarbiem beigusies bez rezultāta, amatpersonas atjaunotas amatā, informēja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, kurš pats nepiekrīt komisijas secinājumiem. Komisija nevarot pieņemt lēmumu par diviem iespējamajiem pārkāpumiem, jo nepieciešama papildu apstākļu izvērtēšana, kas nav tās kompetencē. Trešajā jautājumā komisija pārkāpumus neatrada. Sabiedrība par atklātību Delna kritizē izmeklēšanas gaitu, bet partija Progresīvie aicina Valsts kontroli iesaistīties un padziļināti izpētīt situāciju ar ielu asfaltēšanu Rīgā. Savukārt Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) paziņoja, ka Satiksmes departamentā veiks auditu, lai sakārtotu remontdarbu uzraudzības sistēmu.

Rīgas domē jābūt tikai vienam vicemēram, kā arī jāmaina satiksmes jomas politiskā vadība, pēc tikšanās otrdien par jaunas koalīcijas izveidi teica Progresīvo līdzpriekšsēdētāja Justīne Panteļējeva. Pašlaik Rīgā ir trīs vicemēri — Vilnis Ķirsis (JV), Edvards Ratnieks (NA/LRA) un Linda Ozola (Kods Rīgai).

Valdība pagājušajā nedēļā nolēma novirzīt veselības nozarei 57 miljonus eiro no jūnijā veselības aprūpei papildus rezervētajiem 140 miljoniem.

Eiropas Komisija piešķirs 330 miljonus eiro ES 22 valstu lauksaimnieku atbalstam, no tiem Latvija saņems 6,8 miljonus. Latvijas Zemkopības ministrija izvērtēs iespēju piešķirt papildu finansējumu arī no valsts budžeta. Šo ES atbalstu valstis var papildināt no saviem līdzekļiem līdz pat 200% apmērā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu