Labrīt, prezidenta kungs! • IR.lv

Labrīt, prezidenta kungs!

13
No kreisās: Aivars Puriņš, Jānis Kažociņš, Dace Pelēkā, Edvīns Severs, Irēna Emīlia Švilpe, Gunda Reire, Edgars Rinkēvičs, Kristīne Līce, Mārtiņš Drēģeris un Inese Liepiņa. Foto – Gatis Rozenfelds
Anda Burve-Rozīte

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča (49) galvenās prioritātes ir modernas, iekļaujošas un stipras Latvijas izveide, kas balstās tiesiskumā un taisnīgumā. Iepazīstinām ar prezidenta komandu — cilvēkiem, ar kuriem ilggadējais ārlietu ministrs lielākoties jau iepriekš cieši sastrādājies un kuri tagad palīdzēs sasniegt mērķus jaunajā amatā.

Gunda Reire, kancelejas vadītāja

Mums reizēm vaicā: kā mēs tā, nelielā grupā, vienkārši ņemam un pārceļamies no Ārlietu ministrijas uz Prezidenta kanceleju, — saka Gunda Reire, kura absolvējusi Rīgas Valsts 1. ģimnāziju, ieguvusi doktora grādu politoloģijā LU un kā Fulbraita stipendiāte nodarbojusies ar pētniecību Džona Hopkinsa Universitātē Vašingtonā. Viņa Ārlietu ministrijā (ĀM) nostrādājusi sešus gadus kā ministra padomniece stratēģiskās komunikācijas, demokrātijas un publiskās diplomātijas jautājumos. Pēc vēlēšanām novembrī Reire pārmeta nelielu kūleni un kļuva par parlamentāro sekretāri. «Mums visiem kopā, dažādos amatos, iepriekš izdevies veiksmīgs darbs,» viņa rezumē par jauno un reizē jau labi sastrādājušos prezidenta komandu.

Tie ir cilvēki ar valstiskuma apziņu, Reire raksturo. «Cits citu esam pārbaudījuši priekos un bēdās, mums aiz muguras pandēmija ar visiem izaicinājumiem, kā arī Krievijas un Baltkrievijas jautājums, kaut vai presings uz robežas, kas aizvien turpinās.» Viņasprāt, kancelejā visi sapratīsies tieši kopīgi pieredzētā dēļ.

Reire jau prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas laikā 2005. — 2008. gadā strādājusi Stratēģiskās analīzes komisijā, bijusi tās priekšsēdētājas Žanetas Ozoliņas vietniece. Pati šo pieredzi uzskata par ļoti nozīmīgu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu