Rubika kubs, biezas zeķes un bērnišķīgs saviļņojums • IR.lv

Rubika kubs, biezas zeķes un bērnišķīgs saviļņojums

Viena no pēdējām fotogrāfijām, kurās Šahzada Davuds ar dēlu Sulemanu pozē pirms došanās dziļūdens ceļojumā uz Titānika vraku. Foto – Oceangate
Džons Brančs un Kristina Goldbauma, © The New York Times News Service

Atlantijas okeānā implodējušā batiskafa Titan un piecu piedzīvojumu meklētāju pēdējās stundas

Kristīne Davuda savu vīru Šahzadu Davudu un dēlu Sulemanu pēdējo reizi redzēja, kad viņi uz tālumā peldošās platformas izskatījās kā sīki punktiņi. Tā bija Tēva diena, 18. jūnijs. Kristīne no misijas atbalsta kuģa vēroja, kā vīrs un dēls iekāpj nepilnus septiņus metrus garajā batiskafā Titan un apkalpojošais personāls pievelk iekāpšanas lūkas skrūves. Batiskafs šūpojās viļņos Atlantijas okeāna ziemeļu daļā, 640 kilometru attālumā no sauszemes aptuveni 3800 metrus virs 111 gadus vecajām Titānika vraka atliekām.

19 gadus vecā Sulemana rokās bija Rubika kubs, Šahzadas — Nikon fotoaparāts, jo viņš vēlējās caur batiskafa vienīgo iluminatoru iemūžināt jūras dibena skatus.

«Viņš uzvedās kā saviļņots bērns,» par vīru saka Kristīne, kura pati palika uz atbalsta kuģa kopā ar meitu Alīnu. Spoži spīdēja saule, viļņi bija mazi. «Tas bija labs rīts,» saka Kristīne.

Drīz vien Titan ieslīdēja ūdenī un sāka grimt pretī daudzu piedzīvojumu meklētāju sapnim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu