Jūtu krīze • IR.lv

Jūtu krīze

2
Aivars Ozoliņš

Koalīcijas sabrukšana Rīgas domē apdraud valdības «paplašināšanu»

Mārtiņa Staķa atkāpšanās no Rīgas domes priekšsēdētāja amata, par ko viņš paziņoja pirmdien, nebija vajadzīga ne viņa Par/Progresīvo frakcijai, ne partijai Progresīvie, ne Staķa vietnieka un mēra amata kandidāta Viļņa Ķirša Jaunajai Vienotībai, kura pašlaik runā ar Progresīvajiem par kopīgu darbu valdībā. Diemžēl norišu galvenais dzinējspēks ir Staķa aizvainojums par «nodevību» un Ķirša sašutums par «apmelojumiem». Tikpat emocionāli pārspīlēta reakcija ir gandrīz visiem konfliktā iesaistītajiem, atskaitot tos, «kuriem tas ir izdevīgi».

«Sakarīgākais būtu ieelpot dziļi desmit reizes un sēsties tomēr pie sarunu galda,» Progresīvo deputāte domē Rūta Mežavilka iesaka savas partijas politikas veidošanas galvenajā platformā tviterī.

Tomēr neizskatās, ka iekarsušie strīdnieki būtu gatavi nokāpt no augstajiem kokiem, kuros ir sevi azartiski uzdzinuši. Ķirsis kā priekšnoteikumu sarunām arvien prasa «atsaukt melus» par «zagšanu» viņa politiski pārraudzītajā Satiksmes departamentā. PP frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs tviterī uz to atkliedz, ka Ķirsim «trūkst drosmes» paziņot koalīcijas jauno sastāvu.

Lai arī kādi pārkāpumi varētu būt notikuši Satiksmes departamentā, kas ir šā konflikta centrā, paziņojumā par atkāpšanos Staķis minēja politiskus iemeslus: «Ir jau atklāti izgaismojies V. Ķirša un E. Ratnieka veidots vairākums, kuru aktīvi atbalsta arī līdzšinējā opozīcija — Saskaņa, Gods kalpot Rīgai un Latvijas attīstībai

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu