Mēs esam stipri! • IR.lv

Mēs esam stipri!

6
Nellija Ločmele

Atgriezusies Rīgā, izmetu lociņu pa centru, un viss šķiet tik skaists un mīļš — liepziedu smarža Vērmaņdārzā, Brīvības pieminekļa zvaigznes, veldzējošs lietus. Pieredze Amerikā bija lieliska, bet ir tik labi atgriezties mājās, apskaut tuvos, runāt latviešu valodā un izgulēties savā gultā.

Tieši pirms garā mājupceļa intrigu sagādāja dumpis Krievijā  — vai tiešām algotņu armija tiks līdz Maskavai, vai Putina vara brūk, vai sākas kara beigas? Šajā žurnālā apkopojam dumpja hronoloģiju un ietekmi uz Kremļa varu un Ukrainas fronti. Lai gan notikušajā ir daudz neskaidra, viena lieta ir droša — Putina visvarenība ir tāds pats blefs kā Krievijas armijas neuzvaramība. Karalis ir kails savā bunkurā. Tikai jautājums — cik dzīvju vēl izpostīs šī kara agonija, pirms noslēgsies ar Ukrainas uzvaru?

Lai kādi būtu pārsteigumi kaimiņos, nākamā nedēļa mums, latviešiem, ir īpaša, lai izjustu tautas gara un kopības spēku Dziesmusvētkos. Šajā žurnālā intervējam Vairu Vīķi-Freibergu, kura savulaik Mežaparka estrādē nācijas līdera lomai piešķīra rituālu spēku, aicinot sapulcējušos tūkstošus kopīgi skandēt tautas pašapziņu ceļošu mantru: «Mēs esam stipri! Mēs esam raženi! Mēs esam skaisti!» Atceros, tolaik ar piesardzību uztvēru šo buramvārdu seansu, jo robežlīnija starp harismātisku līderību un bīstamu vadonismu ir trausla. Taču atskatoties jāsaka paldies prezidentei par intuīciju un drosmi, jo aizvadītajās divās desmitgadēs esam tiešām daudz sasnieguši, un līderu mērķtiecīga enerģija ir būtisks faktors, kā tagad redzam arī Ukrainā. Svinēsim dziesmu svētkus un vairosim savu gara spēku!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu