Smiltēna bronzas laikmets • IR.lv

Smiltēna bronzas laikmets

6
Aivars Ozoliņš

Daudzi Latvijas politiķi vēl nespēj sekot valsts komandas hokejistu paraugam

Latvijas izlases hokejisti sagādāja tautai lieliskus svētkus, un tos nevar sabojāt dažu politiķu mēģinājumi iespraukties vispārējās sajūsmas un pateicības saulītē. Prieks par Latvijas komandas veikumu nebūs mazāks tāpēc, ka daļa Saeimas deputātu arī gribēja, kā nu iedomājās protam, dabūt mazliet no medaļu spozmes sev.

Taču politiķu rīcību šo svētku eiforijā noteikti nedrīkst aizmirst. Hokejisti ir paraugs, kā jādara savs darbs, bet Saeimas deputātu uzvaras naktī sastrādātais ir piemērs, kā nedrīkst rīkoties cilvēki, kuriem esam uzticējuši savu valsti.

Ukrainas tviterkonvoja organizētājs Reinis Pozņaks par hokejistu paveikto pateica, ka «jauda ir sirdī un spēks ir galvā» un, ja mēs to pārņemtu no mūsu hokeja izlases, tad «ne tikai kaimiņus apsteigtu». «Mēs varam,» viņš secināja, kā pats ikdienā apliecina.

«Mēs varam» pārliecība ir vissvarīgākais, par ko hokejisti tik vareni mums atgādināja. Redzējām, kā tas izskatījās — gan izšķirīgi svarīgajā spēlē ar Šveices komandu, gan spēlē par medaļām ar amerikāņiem mūsējie ar lielu aizrautību vispirms bija priekšā, taču tad nonāca iedzinējos, kad sāka šķist — nujā, pretinieki tomēr ir pārāk stipri, ar degsmi un gribēšanu vien laikam būs par maz —, tomēr jauda sirdī un arī spēks galvā ļāva viņiem paveikt gandrīz vai neiespējamo.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu