Oranžais mēris • IR.lv

Oranžais mēris

1
Pauls Raudseps

Aptaujā 60% amerikāņu atbalsta apsūdzības izvirzīšanu bijušajam prezidentam

Amerikā jaunākā cietumnieku mode ir nevis slavenās melnbalti svītrainās pidžamas, bet gan spilgti oranži kombinezoni. Tos vieglāk sargiem saredzēt, un, lai gan tas noteikti nebija dizaineriem prātā, tāds tērps ļoti labi saskanētu ar Donalda Trampa sejai allaž uzsmidzināto mākslīgo iedegumu un viņa slavenās sasukas košo krāsu.

Tramps cietumā? Vai tas ir reāli?

Par šo cilvēku jāsaka — nekas nav neiespējams. Katrs no mums kādā brīdī ir bijis pārliecināts, ka «kaut kas tāds nu gan nevar notikt». Tomēr Trampam ir neizsmeļamas spējas šokēt un izbrīnīt, likt skaļi smieties un vienlaikus krist izmisumā par pasaules vadošās demokrātijas nākotni.

Pagājušajā nedēļā savu apkaunojošo «sasniegumu» sarakstam Tramps pievienoja jaunu ierakstu. Viņš kļuva par pirmo ASV prezidentu, pret kuru izvirzīta kriminālapsūdzība. Otrdien, 4. aprīlī, jau pēc žurnāla nosūtīšanas uz tipogrāfiju, viņam paredzēta parādīšanās tiesā Manhetenā, kur viņu oficiāli iepazīstinās ar apsūdzību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu