Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Lai uzmundrinātu un apbalvotu karavīrus, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis gan pagājušajā, gan šajā nedēļā apmeklēja frontes līniju valsts austrumos un dienvidos. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 57. nedēļas galvenie notikumi

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Baltkrievijā izvietos taktiskos kodolieročus. Ukraina un Vācija to nosauca par kodolšantāžu, bet NATO — par bīstamu un bezatbildīgu rīcību. Kijiva aicināja ANO Drošības padomi steidzami par to sasaukt sēdi. 

Krievija ievērojami palēninājusi ofensīvu pie Bahmutas un koncentrē spēkus citos virzienos, secinājusi ASV domnīca Kara studiju institūts. Krievi cieš lielus zaudējumus uzbrukumā Avdijivkai uz dienvidiem no Bahmutas. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasnieguši 171 730 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. 

Ukrainas pretuzbrukums nevar sākties, kamēr Rietumi Ukrainai nenosūtīs lielāku militāro atbalstu, paziņoja prezidents Volodimirs Zelenskis. Der Spiegel ziņo, ka Ukrainai uz robežas nodoti 18 Vācijas tanki Leopard 2. Vācija arī piegādājusi ap 40 kaujas auto Marder. Ukrainai  piegādāti arī britu tanki Challenger-2. 

Ukrainas atjaunošanai būs nepieciešama palīdzība 411 miljardu dolāru apmērā, aplēsts Ukrainas valdības, Pasaules Bankas, Eiropas Komisijas un ANO ekspertu ziņojumā. Starptautiskais Valūtas fonds saskaņojis 15,6 miljardu dolāru palīdzības paketi Ukrainai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu