Ārskats nr. 28: Sji Maskavā; parīzieši ielās; Putins Hāgā? • IR.lv

Ārskats nr. 28: Sji Maskavā; parīzieši ielās; Putins Hāgā?

Šonedēļ Starptautiskās krimināltiesas izdotais aresta orderis ļāva iztēloties, kā Krievijas prezidents Putins tiek roku dzelžos aizvests uz Hāgu, lai atbildētu par kara noziegumiem. Tas var šķist nereāli, tomēr tiesas juridiskajam lēmumam jau tagad ir nozīmīgas politiskas sekas. Šajā raidījumā Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps iepazīstina ar Starptautisko krimināltiesu un tās darbu, vērtē Ķīnas “imperatora” Sji vizīti Maskavā, komentē protestus un nekārtības, kuras Francijā radījis prezidenta Makrona lēmums paaugstināt pensionēšanās vecumu, un skaidro nervozitāti finanšu tirgos, kura noveda pie Šveices otrās lielākās bankas Credit Suisse piespiedu laulībām ar valsts lielāko banku UBS.

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ ziņās pamanītas lietas, gan lielas, gan mazas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2022

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu