Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima pagājušajā nedēļā pēc gandrīz diennakti ilgām debatēm pieņēma likumu par budžetu 2023. gadam un budžeta ietvaru 2024. un 2025. gadam. Šogad valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 12,7 miljardu, izdevumi 14,7 miljardu apmērā, budžeta deficīts 1,97 miljardi jeb 4,6% no IKP. Drošībai trīs gados papildus atvēlēs 1,1 miljardu eiro. Par budžeta apstiprināšanu balsoja 52 koalīcijas, pret 39 opozīcijas deputāti.

Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība vienojās ar Veselības ministriju no 1. aprīļa ārstniecības personu vidējo darba samaksu palielināt par 120 eiro pirms nodokļu nomaksas. Vidējā darba samaksa ārstiem pieaugs par 6,1%, māsām, vecmātēm, ārstu palīgiem — par 10,1%, jaunākajam personālam — māsu palīgiem un ātrās palīdzības brigāžu autovadītājiem — par 16,1%.

Pagājušajā nedēļā uz Ukrainu devās pirmās astoņas automašīnas, kas konfiscētas dzērājšoferiem. Tās nodotas biedrības Agendum jeb tviterkonvoja rīcībā. Valdība nolēma bez atlīdzības nodot Latvijā konfiscētos auto Ukrainas armijas daļām, Vinnicas slimnīcai un Kupjanskas padomes teritoriālajai medicīnas apvienībai.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pēc vienošanās ar Izglītības un zinātnes ministriju pārtraukusi finansējumu riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, tenisistei Aļonai Ostapenko un vēl divām tenisistēm. Viņi piedalījušies sacensībās kopā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, apliecināja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu