Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

oooo Top Gun: Maveriks / Top Gun: Maverick. Lai piedod jaunais Avatars, pērn tapušo grāvēju turpinājumu pasaulē tomēr valda Top Gun: Maveriks. Uzņemts 36 gadus pēc pirmā Top Gun, šis kinodarbs izklaidē ne tikai ar vērienīgiem virsskaņas lidmašīnu filmējumiem (kas izmaksājuši ap 11 tūkstošiem dolāru stundā), bet arī jēdzīgu stāstniecību par piederības un iederēšanās tēmu, it īpaši attiecībā uz Toma Krūza varoņa dumpīgo dabu. Protams, skatīties šo militārā patosa piesūcināto kino laikā, kad kaimiņos notiek reāla karadarbība, dažbrīd ir savādi, taču jāatceras, ka filma veidota pirms aizvadītā gada 24. februāra. Šo filmu vērts skaties kinoteātrī. Kino no 11. februāra.

oooo Nakts pasažieri / Les passagers de la nuit. Kino ir visu iespēju māksla: ar tās tarpniecību var nonākt idealizētā laikā, kurā nav gadījies dzīvot vai tobrīd ir bijis pārāk maz gadu. Tādā veidā piedzīvot jaunību astoņdesmitajos centies filmas režisors Mikaels Erss, kuram 1981. gadā (kad noris filmas notikumi) bija tikai seši gadi. Ersam izdodas ne tikai uzburt šķietami autentisku (lai arī brīvi interpretējamu) laikmeta garu, bet arī izveidot dzīvīgu un cilvēcisku stāstu par kādas jaunas sievietes darba meklējumiem un rūpju uzņemšanos. Kino no 10. februāra.

Lielais Indriķis. Latvijā senākās animācijas studijas Animācijas brigāde pilnmetrāžas filma balstās Māra Putniņa bērnu grāmatās Mežonīgie pīrāgi un Lielais Indriķis (2016), režiju veidojis Jānis Cimmermanis. Veidota leļļu animācijas tehnikā, šāda garuma filma ir apjomīgs darbs, pie kā kinoklasiķi ar komandu strādājuši vairākus gadus. Filmas vēstījums ir savdabīgs varoņstāsts, kuras titulvaronim no iebrucējiem jāatbrīvo dzimtā zeme. Neesmu redzējusi. Kino no 2. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu