Brīža atsalums • IR.lv

Brīža atsalums

12
Aivars Ozoliņš

Ar karu fonā Saeimā šogad salīda oligarhi un atpakaļrāpuļi

Saeimas vēlēšanas parasti ir gada svarīgākais notikums politikā. Arī šogad ievēlējām tādu parlamentu, kādu esam… Bet varbūt labāk teiksim — tādu, kāds pieņems mums likumus un taisīs valdības turpmākos četrus gadus.

Dzīvi Latvijā šogad dramatiski iespaidoja norises citur pasaulē. Kremlis atgādināja, ka Latvijas valsts nebūtu, ja tai nebūtu sabiedroto. Taču kopā ar sabiedrotajiem varējām atbildēt, ka nebūs drīzāk Krievijas. 24. februāris tiešām būs «mainījis visu», ja arī pārmaiņas nenotiek acumirklī.

Karš ir kļuvis par ikdienu, taču mums tā ir itin ērta, silta un gaiša ikdiena. Vienmēr paliksim parādā Ukrainas tautai, kura par Krievijas impērijas agoniju maksā ar desmitiem tūkstošu cilvēku dzīvību, lai Latvijā varam cits citam pasūdzēties par apkures rēķiniem.

Kremļa gatavošanās kaut kam negantam bija redzama aizlaikus, taču esam pieraduši, ka visa Maskavijas vēsture ir agresija pamīšus ar gatavošanos agresijai. Tāpēc gada sākumā šķita, ka svarīgākais vēlēšanu temats rudenī būs kovids, kas bija bijis ļaužu gaitu un politiķu lēmumu noteicējs divus iepriekšējos gadus un bija atņēmis jau vairāk nekā četru tūkstošu cilvēku dzīvības Latvijā. Un ka arī tāpēc veselības ministra Attīstībai/Par būs premjerministra Jaunās Vienotības galvenā konkurente, Nacionālā apvienība cīnīsies, kā parasti, «pret Saskaņu», un šoreiz vēl arī par tiesībām dīrāt ūdeles, bet antivakseri un 5G čipošanas atmaskotāji paliks margināli jampampiņi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu