Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

ooooo Tuvu / Close. Beļģa Lūkasa Donta filma par divu zēnu draudzību, kas negaidot tiek pakļauta derdzīgi urķīgai homofobijai, ir viens no šāgada emocionāli piesātinātākajiem darbiem. Empātiskajā stāstā savijas bērnības nevainība un brutāla robežu pārkāpšana, kas lēni, pilienu pa pilienam, noved līdz postošām sekām. Kino no 25. novembra.

Pedro Almodovara retrospektīva. Ja esat jau paspējuši nogurt no ziemas zilganbālajiem toņiem, iesaku apmeklēt Rīgas mazākā, taču repertuāra ziņā, iespējams, diženākā kinoteātra desmitgadei veltīto Pedro Almodovara darbu retrospektīvu. Programmā četras spāņu režisora filmas: Sievietes uz nervu sabrukuma robežas (1988), Sasien mani! Atsien mani! (1989), Viss par manu māti (1999), Sliktā audzināšana (2004). Katru filmu izrādīs divos seansos, uz ekrāna uzšķiļot Almodovara filmām raksturīgo piesātināto vizualitāti, kas kalpo par krāšņu ietvaru refleksijai par seksualitāti, komplicētām ģimenes attiecībām un piedzīvotām traumām. No 7. līdz 14. decembrim Kino Bize.


oooo
 Ēdienkarte / The Menu. Trillerim Ēdienkarte ir attāla līdzība ar šāgada Kannu kinofestivāla laureāti, zviedru režisora Rūbena Estlunda Skumju trīsstūri — arī šis darbs ironizē par patērētāju kultūru. Taču Ēdienkartē krāsas ir krietni biezākas, notikumi asiņaināki. Savdabīga šausmu filma ar Reifu Fainsu galvenajā lomā, kurš spilgti nospēlē atriebes pārņemtu šefpavāru. Kino no 18. novembra. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu