Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pēc tikšanās ar sarunvedēju Krišjāni Kariņu (JV) prezidents Egils Levits pirmdien paziņoja, ka Jaunā Vienotība, Apvienotais saraksts, Nacionālā apvienība var sākt darbu pie valdības deklarācijas, jo sarunās panākts progress par darba virzieniem un atbildības jomu sadali nākamajā valdībā. Dažas stundas vēlāk AS pārstāvis Andris Kulbergs LTV raidījumā Šodienas jautājums paziņoja, ka vienošanās par atbildības jomām tomēr nav panākta.
Savukārt otrdien AS paziņoja, ka piedāvās potenciālajiem partneriem parakstīt vēl vienu memorandu, kam būtu jāatspoguļo nākamās koalīcijas uzdevumus turpmākajiem gadiem un finansiālo ietvaru.

Aizdomās par kukuļošanu VID Iekšējās drošības pārvalde aizturējusi 15 muitas amatpersonas, kā arī piecus ar tranzītbiznesa nozari saistītus uzņēmējus. Kriminālprocesā veiktas vairāk nekā 40 kratīšanas. Darba attiecības ar VID ir pārtraukušas 11 muitas amatpersonas, savukārt četras atstādinātas no pienākumu pildīšanas dienestā.

Līdz 15. novembrim Latvijā demontēti visi 69 valdības noteikumos iekļautie padomju laika pieminekļi. Pašvaldības pēc pašu iniciatīvas nojaukušas vēl gandrīz tikpat daudz. Kopumā demontēti vairāk nekā 120 pieminekļi. Savukārt Valsts drošības dienests uzaicinājis sniegt paskaidrojumus gan Daugavpils mēru Andreju Elksniņu (Saskaņa), gan Rēzeknes domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču (Saskaņa) par viņu izteikumiem sakarā ar padomju pieminekļu nojaukšanu.

Krievijas Ārlietu ministrija pagājušajā nedēļā izsauca Latvijas vēstnieku un piedraudēja ar «asimetriskiem atbildes soļiem» uz padomju pieminekļu nojaukšanu. Latviju tas nebaida, un uz jebkuru Krievijas soli sekos stingra Latvijas reakcija, teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu