Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā drūzmā Halovīna svinībās dzīvību zaudējuši vismaz 153 cilvēki, bet 133 ievainoti. Mirušo skaitā ir 20 ārvalstu pilsoņi. Bojāgājušie pārsvarā ir jaunieši, kuri bija pulcējušies uz svētkiem, kas notika pirmoreiz pēc pandēmijas ierobežojumiem. Svētdien valstī tika izsludinātas sēras. Sākta izmeklēšana, kā šāda nāvējoša drūzmēšanās vispār varēja notikt. Foto – Scanpix

Pirmdienas rītā Krievija izšāva spārnoto raķešu sēriju uz infrastruktūras objektiem visā Ukrainā, tai skaitā galvaspilsētā Kijivā. Ukrainas spēki esot notriekuši 44 no 78 izšautajām raķetēm. 80% Kijivas ēku palika bez gaismas un ūdens, paziņoja Kijivas mērs. Bez elektrības palika arī daļa Harkivas un Zaporižjas. Eiropas Centrālā banka pagājušajā nedēļā paaugstināja galveno bāzes procentlikmi par 0,75 procentpunktiem līdz 2%. Šis ir jau trešais bankas paziņojums par likmju paaugstināšanu, un tagad bāzes likme ir augstākā kopš 2009. gada.

Inflācija eirozonā oktobrī palielinājusies līdz 10,7% līmenim salīdzinājumā ar 9,9% septembrī, liecina Eurostat pirmdien publiskotais ziņojums.

ASV miljardieris Īlons Masks pabeidzis Twitter iegādi par 44 miljardiem ASV dolāru, pārņēmis kontroli pār sociālo tīklu Twitter, atlaidis tā direktoru padomi un kļuvis par vienīgo direktoru. Piektdien viņš paziņoja, ka izveidos jaunu tvitera satura moderēšanas padomi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu