Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Lai gan lietuviešu fotogrāfs Euģenijus Kavaļausks nekļuva par šāgada Nikon mazās pasaules fotomikrogrāfijas konkursa laureātu, viņa darbs izpelnījies īpašu žūrijas atzinību, un par to runā arī daudzi cilvēki pasaulē. Ar mikroskopu tapušajā attēlā redzama koksnes skudras galva. (Sarkanie punkti nav acis, bet taustekļu pamatne. Apaļā acs ir daļēji redzama attēla augšējā labajā stūrī.) Kavaļausks pasmejas par cilvēku komentāriem, ka neko tik biedējošu viņi sen nav redzējuši. «Dabā nav šausmu, tikai trūkums mūsu zināšanās,» viņš teicis The Washington Post. «Zem cilvēku kājām ir daudz interesantu, skaistu un mums nezināmu brīnumu.» Foto — Scanpix


Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera posteni ieņems bijušais finanšu ministrs Riši Sunaks (42). Otrdien Lielbritānijas karalis Čārlzs III viņu iecēla arī premjerministra amatā. Sunaks ir jaunākais britu premjerministrs pēdējo 200 gadu laikā un pirmais indiešu izcelsmes politiķis Lielbritānijas valdības vadītāja krēslā. Liza Trasa, kas par premjerministri kļuva tikai 6. septembrī, pagājušajā nedēļā paziņoja par atkāpšanos no amata, jo viņas piedāvātā nodokļu samazināšana piedzīvoja izgāšanos.

ES plāno nākamgad sniegt Ukrainai ekonomisko palīdzību 1,5 miljardu eiro apmērā katru mēnesi, piektdien paziņoja Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena. Savukārt Vācijas kanclers Olafs Šolcs pirmdien Ukrainas atjaunošanai veltītā biznesa forumā Berlīnē aicināja sākt veidot ilglaicīgus plānus Ukrainas atjaunošanai. 

ASV nesaredz nekādas pazīmes, ka Krievija izlēmusi Ukrainā pielietot bioloģiskos, ķīmiskos vai kodolieročus. Pirmdien Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks Gerasimovs Lielbritānijas un ASV militāro spēku komandieriem apgalvoja, ka Ukraina varētu izmantot «netīro» bumbu — konvencionālu lādiņu, kas izplata radioaktīvas vielas. Rietumu pārstāvji noraidīja Gerasimova apgalvojumus.

No darba atstādināts prokremliskā TV kanāla RT propagandists Antons Krasovskis, kurš pagājušajā nedēļā intervijā teica, ka ukraiņu bērni ir jānoslīcina un dzīvi jāsadedzina.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu