Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Valdība otrdien atbalstīja papildu atbalstu iedzīvotājiem un uzņēmumiem energocenu krīzē. Tam tiks tērēti 422 miljoni eiro. No oktobra līdz aprīlim uzņēmumiem kompensēs pusi no elektrības sadārdzinājuma virs 160 eiro par megavatstundu (MWh). Mājsaimniecībām par pirmajām 100 kilovatstundām būs fiksēts elektrības tarifs, kas nepārsniedz 180 eiro par MWh. Valsts arī kompensēs mājsaimniecībām 90% no centralizētās siltumapgādes cenas daļas, kas pārsniedz 150 eiro par MWh. Mājsaimniecībām arī noteica 107,34 eiro par MWh cenas slieksni gāzei, valsts kompensēs tirgotājiem summu, kas šo slieksni pārsniedz.

Rīgas Siltuma siltumenerģijas tarifs no oktobra pieaugs divas reizes — no 85,45 eiro par megavatstundu (MWh) līdz 170,59.

No nākamā mācību gada skolēniem obligāti būs jākārto arī valsts pārbaudes darbs dabaszinībās vispārīgajā līmenī vai fizikā, ķīmijā vai bioloģijā vismaz optimālajā līmenī, otrdien nolēma valdība.

Saeima pieņēma aicinājumu starptautiskajai sabiedrībai neatzīt ne Krievijas plānoto pseidoreferendumu rezultātus okupētajās Ukrainas teritorijās, ne Krievijas pases, kas izdotas okupētajos reģionos. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) norādīja, ka drošības apsvērumu dēļ Latvija neizsniegs humānās vai cita veida vīzas tiem Krievijas pilsoņiem, kuri izvairās no mobilizācijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu