Kareivīgie ukraiņu tomāti

Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Laura Dumbere

Pavasarī pasauli aplidoja ziņa par kādu Kijivas pensionāri, kura ar marinētu tomātu burku notriekusi okupantu dronu. Kopā ar ukraiņu pavārēm noskaidrojām, ka tagad ir īstais laiks pašiem šādus tomātus pagatavot

Bija marta sākums. Krievijas iebrukums Ukrainā jau ritēja pilnā ļaunuma gaitā, Kijivā nemitīgi skanēja gaisa trauksmes signāli. Kādā agrā rītā Olenas kundze bija izgājusi uz balkona uzsmēķēt. Pustumsā ieraudzīja, ka viņas virzienā kaut kas planē. Sākumā nodomāja, ka aizšauta vārna. Bet tad izdzirdēja dūkoņu un beidzot saskatīja, ka viņai tuvojas drons. «Es ļoti nobijos. Ja nu tas sāk uz mani šaut?» stāstīja kundze. Daudz nedomājot, viņa paķērusi pirmo, kas pa rokai — stikla burku ar mājas marinējumiem —, un sviedusi dronam. Precīzais trāpījums to sasita lupatu lēveros. Olena pasauca vīru, un abi pensionāri steidzās uz pagalmu savākt drona un burkas lauskas. Baidījās, ka sētas kaķi uz tām var savainot ķepiņas. Baidījās arī, ka drona detaļas var uzsprāgt vai krievu spiegi tās savākt, tāpēc visu izmeta trīs dažādos konteineros. Uh, tas nu bija padarīts…

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu