Kūkas visiem! • IR.lv

Kūkas visiem!

Monika Ziemele, SIA DIAMONDS FOOD GROUP valdes priekšsēdētāja. Foto — Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Karlsonam labpatiktos, ja Brālīša dzimšanas dienā būtu astoņas kūkas un viena svecīte, bet Monikas Ziemeles brālīšiem kādreiz svētkos nebija pat vienas kūkas. Kopš 2016. gada viņa vada ģimenes uzņēmumu DIAMONDS FOOD GROUP un Suntažos cep tādas kūkas, kādas nav atrodamas nekur citur Eiropā

Mikam un Dinam ir celiakija — viņi savā uzturā nedrīkst lietot glutēnu. Kad brāļi ienāca Monikas vecāku Ludmilas un Vadima Rudušu ģimenē, šis ierobežojums ne tikai radīja lielus izaicinājumus, bet arī neviļus pavēra biznesa iespēju.

Monika mūs mīļi sagaida, tērpusies skaistā mežģīņu kleitā kā kūku princese. Vispirms aplūkojam ražotnes telpas. Uzņēmumā strādā 10 darbinieku, un dienā top 300—500 kūku. Taču tas nav vienīgais produkts, Dabas dimanti kopš pirmās uzņēmuma dienas piedāvā arī profitroļus — vēja kūkām līdzīgus kārumus ar dažādiem pildījumiem. 

Kāda darbiniece glazē šokolādes siera kūku Suntažu barons — šis pērn tapušais gardums ir viens no Dabas dimantu bestselleriem. Šāds nosaukums kūkai dots tādēļ, lai nestu sava pagasta vārdu pasaulē, saka Monika. «Mums Suntažos ir ļoti skaista muiža, kur dzīvojuši baroni.» Šī gan esot neveselīgākā no Dabas dimantu kūkām, taču tik un tā tās sastāvā ir augstākā labuma izejvielas — kvalitatīva šokolāde no Itālijas un, kā saka Monika, Latvijas «superoga» upene. 

Tā ir Mika mīļākā kūka. 21 gadu vecais puisis arī ir uzņēmuma darbinieks — viņam ir ķēriens uz ēdiena gatavošanu, tāpēc ir liels palīgs ražotnē. Otra brāļa — 22 gadus vecā Dina — mīļākā kūka ir Odziņa, tieši ar to aizsākās uzņēmums. Dins, kurš kopš bērnības sapņojis kļūt par smago automašīnu šoferi, tagad gādā, ka Dabas dimantu ražojumi tiek izvadāti klientiem. «Šobrīd viņam ir busiņš, bet ceram, ka līdz fūrēm arī izaugsim,» piebilst Monika. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu