Karš Ukrainā. 21. nedēļas galvenie notikumi • IR.lv

Karš Ukrainā. 21. nedēļas galvenie notikumi

Pēc artilērijas apšaudes degošs kviešu lauks Mikolajivas apgabalā. Foto — Scanpix

1. Trūkst karavīru
Krievija karā Ukrainā saskārusies ar nopietnu personālsastāva trūkumu un saskaldās kaujās starp Donbasu un Hersonu, secinājis Lielbritānijas izlūkdienests. Tas bremzē Krievijas armijas virzīšanos uz priekšu. Pilnā sastāvā pirms iebrukuma Ukrainā Krievijas formējumos bija aptuveni 150 000 vīru, savukārt pēdējo nedēļu laikā Krievija bieži vien ir darbojusies ar rotas lieluma grupām, kurās ir aptuveni 100 karavīru. Krievu militārie plānotāji saskaras ne tikai ar nopietnu personāla nepietiekamību, bet arī ar dilemmu starp rezervju izvietošanu Donbasā vai aizsardzību pret Ukrainas pretuzbrukumiem Hersonas sektorā.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienai bija ap 38 500 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

2. Iznīcināt, nodedzināt!
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu apmeklējis grupējuma Vostok pozīcijas Ukrainā. Pēc ģenerāļa Rustama Muradova ziņojuma Šoigu devis pavēli pirmām kārtām sagraut Ukrainas tālas darbības rādiusa ieročus, kā arī mērķtiecīgi aizdedzināt labības laukus un graudu glabātavas.

Tajā pašā laikā Ukrainas bruņotie spēki devuši prettriecienus okupantiem, iznīcinot vairākas munīcijas noliktavas Hersonas apgabalā, ziņo operatīvais štābs Dienvidi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu