Mana vieta pasaulē! • IR.lv

Mana vieta pasaulē!

Irina Stauvers. Foto — Edgars Lācis
Agnese Meiere

Irina Stauvers pēc 25 gadu prombūtnes ASV nolēma atgriezties Latvijā

Irinas kundze ar sirsnīgu smaidu un īsti amerikānisku apskāvienu mani sagaida Talsu novada Kadiķos — vecākajam dēlam Egilam piederošajā īpašumā. Rit piektais mēnesis, kopš viņa atgriezusies Latvijā, bet jūtas jau kā mājās. Dēls mammai savā mājā atvēlējis trīs istabas, no tām viena vēl tiek remontēta. 

Īpašumā ir daudz ābeļu, Egila iecienītie skujkoki un skujeņi, skaists dīķis ar ūdensrozēm un zivīm. Zivju barošana ir Irinas kundzes vaļasprieks. 

Bet rītus Irina sāk ar pastaigu — kopā ar suni Elsu viņas apstaigā teritoriju un priecājas par austošās dienas skaistumu. Un tā trīs reizes dienā. Irina ir laimīga, ka atgriezusies dzimtenē, Latvijā. Lai arī neslēpj, ka Amerikā aizvadītie gadi bijuši ļoti laimīgi.

Viņš nevienu neņem!

1990. gadā Latvijā ieradās Klīvlendas Latviešu teātra kopa. Kopā ar to arī literāte Astrīda Jansone. Kamēr teātris viesojās Latvijā, Astrīda dzīvoja pie Irinas — šādi dzima abu draudzība. Pēc kāda laika Astrīda lūdza Irinas palīdzību — smagi saslimušajai māsai bija vajadzīga kopēja. Un Irina, feldšere pēc izglītības, apsolīja palīdzēt. «Tikko bija miris mans vīrs, vecākajam dēlam bija sava ģimene, jaunākais dēls Valts, būdams bitenieks, ar bitēm bija Moldāvijā. Mani nekas nekavēja doties palīgā,» saka Irina. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu