Nakšņot uz jumta. Kāpēc gan ne? • IR.lv

Nakšņot uz jumta. Kāpēc gan ne?

«Pirmoreiz kāpjot uz jumta, sajūta bija jocīga. Bija jautājums, vai neesam par smagu, vai nevaram nokrist.» Foto no personīgā arhīva
Agnese Meiere

Dailes teātra aktieri Gints Grāvelis un Ērika Eglija-Grāvele bieži dodas tuvākos un tālākos izbraucienos. Un piedzīvojumus vēl baudāmākus padara komfortabla nakšņošana ērtā, uz auto jumta novietotā teltī. Nē, viņi nemēģina uzstiept visparastāko saliekamo telti uz mašīnas. Jumta telts ir speciāli veidota ceļojumu «māja», kas saliktā veidā atgādina vienkāršu jumta bagāžnieku

Gints Grāvelis un Ērika Eglija-Grāvele.
Foto no personīgā arhīva

Ja gadās izbrīvēt kādu dienu, aktieriem nav ilgi jādomā, ko darīt, — viss skaidrs, jādodas dabā! «Mums abiem ar vīru patīk atrasties dabā, tāpēc izmantojam katru iespēju izbraukt pie kāda ezera, pastaigāt pa mežu,» stāsta Ērika. Ceļojumus abi parasti plāno spontāni: no rīta pieceļoties apspriežas, uz kuru Latvijas pusi doties, un tad brauc, kurp acis rāda. Gints piebilst — ģimeni īpaši neinteresē tūristu iecienītās vietas, kas vienmēr ļaužu pilnas. Daudz interesantāk atklāt nelielus meža ezeriņus, neizbrauktus meža ceļus. «Parasti braucam pa šoseju un sekojam līdzi kartē, vai kaut kur tuvumā nav kāda mazāka ceļa, pa kuru iespējams piebraukt pie upes vai ezera. Ja ir, griežam nost no šosejas un braucam. Tā esam atklājuši ļoti skaistas vietas,» atklāj Gints.

Kad izdevies atrast ezeru vai upi, Grāveļi makšķerē. Turklāt to dara ne tikai Gints, bet arī Ērika — ne velti abi kopā vada Latvijas Televīzijas raidījumu 2 āķi lomā par makšķerēšanu, zivīm un dažādām ūdenstilpēm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu