Simboliskās uzvaras • IR.lv

Simboliskās uzvaras

4
Nellija Ločmele

Nedēļas nogalē pareizticīgie svētīs Lieldienas, sakot cits citam zīmīgos vārdus — Kristus ir augšāmcēlies, patiešām augšāmcēlies! Apšķebinās dūša, domājot, cik dažādi ļaudis atkārtos svēto mantru. Asiņainais bunkura kurmis Putins, korumpētās baznīcas zeltsvārcis Kirils, no Kijivas priekšpilsētām iznākušie slepkavnieki un marodieri. Jau gandrīz divus mēnešus aplenkumā nīcinātie Mariupoles iedzīvotāji un aizstāvji, ukraiņu karavīri pavasara lietavu izmiekšķētajā Donbasa frontē, miljoni kara bēgļu bez mājām un miera.

Lai gan Lieldienas šogad iekrīt vēlā pavasarī, to labā vēsts par gaismas uzvaru pār tumsu tomēr nāk laikā, kad Ukrainā nāve joprojām uzbrūk un dzīvībai sevi vēl jāaizstāv. Ukrainas valsts augšāmcelšanās no kara krāsmatām vēl tikai priekšā. Daudzi, tik daudzi cilvēki pasaulē par to lūdz, cer un tic gaismas uzvarai.

Redzam arī labas zīmes, kas uzmundrina. Pagājušajā nedēļā iepriecināja simboliska uzvara — ukraiņu Neptūna trejzaris satrieca krievu karakuģi, kuru Čūsku salas robežsargi bija pasūtījuši ellē jau kara sākumā. Šim kuģim garajos dienesta gados bijuši divi nosaukumi, un tagad abi ir nogrimuši dzelmē — ij Maskava, ij krievu armijas Slava.

Un tepat Rīgas Dzemdību namā ļoti priecīgs notikums — dubulta dzīvības uzvara pār kara šausmām. No žurnāla vāka uz jums lūkojas odesiete Tetjana ar saviem dvīņu puikām Volodimiru un Oleksiju. Viņa bija gaidību pēdējā mēnesī, kad sākās karš, un atsaucās uz radu aicinājumu patverties senču dzimtenē Latvijā. Viņi visi trīs ļoti gaida kara beigas, lai atgrieztos mājās un tētis Jurijs varētu apskaut savus dēlus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu