Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā līdz 31. decembrim izsludināta enerģētiskā krīze naftas produktu apgādē, liecina valdības rīkojums. Valsts enerģētiskās krīzes centrs ir atbildīgā institūcija darbības koordinācijai. Ir noteikts, ka atļauta naftas produktu drošības rezervju izlaišana tirgū. Rīkojuma izpildi veiks Valsts policija un Valsts ieņēmumu dienests, nodrošinot, ka naftas produkti netiek izvesti no Latvijas.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras aptaujā Latvijas uzņēmēji viszemāk novērtējuši finanšu ministru Jāni Reiru (JV), bet visaugstāk — ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV). Reirs saņēmis 3,66 balles, bet Rinkēvičs — 5,98. Valdības kopējais vērtējums aptaujā ir 4,29 balles, bet premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) vērtējums — 4,47 balles, kas viņu ierindo septītajā pozīcijā.

Latvijā 18. aprīlī sākās militāro mācību Namejs 2022 pavasara posms. Pirmdien Liepājā no ASV ar kravas kuģi nogādāja vairāk nekā 350 ASV bruņoto spēku militārās un atbalsta tehnikas vienības, kas piedalīsies starptautiskajās mācībās Defender Europe 2022 Baltijas jūras reģiona un Austrumeiropas valstīs. 

Saeimas Ārlietu komisija pagājušajā nedēļā vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, ka Krievija veic genocīdu pret ukraiņu tautu. Par rezolūciju vēl jābalso Saeimai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu