Pašā spicē • IR.lv

Pašā spicē

Udo Kalējs (no kreisās), SIA Bapeks dibinātājs, un Vilnis Liepiņš, uzņēmuma vadītājs. Foto — Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Kā ķīmijas uzņēmums var veiksmīgi darboties un attīstīties vairāk nekā 30 gadus, apgādājot pētniekus visā pasaulē? Ar augstu profesionalitāti, produktu kvalitāti, godīgumu un garantiju, ka uzņēmums klientam būs pieejams arī pēc pieciem un desmit gadiem, saka SIA Bapeks dibinātājs Udo Kalējs

Pirms dodamies ekspedīcijā pa uzņēmuma telpām, uzliekam brilles, jo, kad darīšana ar ķīmiju, drošība ir pirmajā vietā. Viss, kas saistīts ar aminoskābju un peptīdu ķīmiju — tā uzņēmuma līdzīpašnieks un izpilddirektors Vilnis Liepiņš ieskicē Bapeks darbības lauku, pirms speram soli kolbu, pudelīšu, pulverīšu un baltos halātos tērptu ķīmiķu pasaulē. 

Taču — ko tas nozīmē? Iztēlojieties zinātniekus, kas strādā pie jaunu medikamentu izstrādes. Gluži kā celtniecībā ir dažādi materiāli, piemēram, specifiska veida naglas, dēļi vai jebkura cita detaļa, tādi nepieciešami arī zinātniekiem. «Izejmateriāli, no kā «liek kopā» zāles, veicot pētniecību, ir produkti, ko ražojam mēs,» saka uzņēmuma dibinātājs un līdzīpašnieks Udo Kalējs. Taču svarīgi piebilst, ka Bapeks ražo tikai konkrēta veida «detaļas» jeb dažu, profesionāli labi apgūtu jomu produktus, izmantojot savu gados uzkrāto pieredzi, know-how un jaunākos zinātnes sasniegumus.

Bapeks produkti parasti esot baltu pulverīšu formā, tie aizceļo pie zinātniekiem visā pasaulē, līdz pat Japānai un Austrālijai — 99,8% uzņēmuma produkcijas apjoma tiek eksportēti.

Bapeks produktus izmanto pētnieki gan farmācijā, gan citās zinātniskās institūcijās. «Mēs nepiegādājam izejvielas zāļu ražošanai, bet gan to pētniecībai,» uzsver Vilnis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu