Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Ko mēs redzam, skatoties debesīs
Gruzīnu režisora Aleksandra Koberidzes filma ir skaista un iepriecinoša kā gaiša vasaras diena. Tieši šādas dienas redzam filmā, kas norisinās Gruzijas pilsētā Kutaisi. Tur divi no pirmā skatiena iemīlējušies cilvēki tiek noburti un atstāti bez iespējas vienam otru atpazīt. Šis sapņainais stāsts ir vēstījums par mīlestību un līdzāspastāvēšanu. Arī dzīvīgu pilsētvidi. Kino no 22. marta.


Quo vadis, Aīda?
Bosniešu drāma ir skaudrs vēstījums par Srebrenicas slaktiņu, kurā 1995. gadā Serbu Republikas armija noslepkavoja tūkstošiem bosniešu vīriešu un zēnu. Priekšplānā ir ANO miera uzturētāju bezspēcība un nespēja aptvert to, ka sarunas ar agresoru nav nedz racionālas, nedz iespējamas. Galvenajai varonei ANO tulcei Aīdai, atgriežoties mājās pēc traģiskajiem notikumiem, pretī veras nesodītu kara noziedznieku sejas. KSuns 29. martā plkst. 20.


Mans labākais ienaidnieks
Vācu kinoautora Vernera Hercoga 1999. gada dokumentālā filma, kurā fiksētas viņa un aktiera Klausa Kinska versmainās attiecības. Vēlme vienam otru nogalināt mijas ar koleģiālas draudzības, pat maiguma brīžiem — tik krasas bijušas režisora un aktiera attiecību temperatūras svārstības. Kinoteātrī Kino Bize 25. martā plkst. 18.30, 26. un 27. martā plkst. 18.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu