Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

No 14. februāra izglītības iestāžu darbinieki un audzēkņi, kas ir Covid-19 inficētā kontaktpersonas, drīkst neievērot mājas karantīnu, nolēma Ministru kabinets. Mājās paliek tikai tie darbinieki vai audzēkņi, kuri ir inficējušies. Taču kontaktpersonas nevar apmeklēt vietas, kur pulcējas liels skaits cilvēku, doties viesos u. tml. Valdība noteica, ka darbiniekiem, kas atstādināti no pienākumu izpildes Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ ar termiņu, kas beidzas agrāk par ārkārtējās situācijas beigām, to var pagarināt līdz 28. februārim.

Koalīcijas partijas vienojušās par «būtiskiem atvieglojumiem» Covid-19 regulējumā no 1. marta, lai arī inficēto un slimnīcās ievietoto slimnieku skaits aug. Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) gribētu atcelt visus ierobežojumus un apturēt sertifikātu darbību. Pirmdien Latvijā konstatēti 11 144 jauni saslimšanas gadījumi — lielākais vienā dienā reģistrēto inficēto skaits. No aizvadītajā nedēļā reģistrētajiem Covid-19 inficētajiem 34% bijuši bērni un jaunieši vecumā līdz 19 gadiem.

Zāļu valsts aģentūra izvērtējusi 22 ziņojumus par cilvēku nāvi neilgi pēc vakcinēšanās pret Covid-19, un viens gadījums ir «ticami saistāms» ar AstraZeneca vakcīnu. Konstatēta šīs vakcīnas ļoti reti sastopamā blakusparādība — trombozes un trombocitopēnijas sindroms. Mirusī persona bija vecuma grupā no 55 līdz 60 gadiem. 

Elektroenerģijas vidējā cena šogad janvārī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 143,81 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir 2,7 reizes vairāk nekā pērn janvārī, bet par 30,7% mazāk nekā decembrī. Baltijas valstīs elektroenerģijas cenas šā gada sākumā pazeminājās vidēji par 30%, Somijā — par 45%, Zviedrijā — par 42%, Polijā — par 20%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu