Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

VĒSTURE. PĀRCĒLĀJI. IZDEVNIECĪBA MANSARDS. Otrā grāmata Latvijas mutvārdu vēstures sērijā Bezbailīgie. Apkopotas triju bēgļu laivu vadītāju atmiņas no Otrā pasaules kara beigu posma. Būdami Latvijas valsts vienaudži, Pēteris Jansons, Laimonis Pētersons un Ēriks Tomsons glāba iedzīvotājus no otrreizējās padomju okupācijas. Vēsturnieka Kaspara Zeļļa zinātniskie komentāri. Cena grāmatnīcā Globuss 13,18 €.


BĒRNIEM.
LILIJA BERZINSKA. ATMIŅU KASTE. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Tiem, kas sekojuši Lamzaks meklē Lamzaku un Skelets skapī varoņu gaitām, ir iespēja satikties ar pazīstamajiem jūrmalas ciema iemītniekiem. Notikumi virknējas ap draugu četrotni — lietu kārtotāju Sipriki, domātāju Acaini, labsirdi Krakānu un fantastu Liedaga Trusi —, kuri sastop Pelēko. Liedagā klīstošajam radījumam nav ne jausmas par savu izcelsmi, un tāda pati neziņas migla ietin aizdomīgos atradumus… Apgāda cena 7,38 €.


DZĪVESSTILS.
FILIPO BARTOLOTA. KURŠ VĪNS IR TAVS? IZDEVNIECĪBA AMINORI. Pasaulē zināmā vīnu eksperta grāmata piedāvā neparastu ceļojumu vīna pasaulē, palīdzot izvēlēties īsto vīnu, kura īpašības vislabāk atbildīs ne tikai garšas sajūtām, bet arī dvēselei. «Iepazīsti sev patīkamos vīnus, lai iepazītu sevi!» aicina Bartolota un skaidro, kā dažādu vīnu garšas un smaržas īpašības un, jo īpaši, raksturs atbilst kādam no cilvēku divpadsmit arhetipiem. Apgāda cena 17,50 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu