Agnese Keita Birzniece, Darbmekļa idejas autore • IR.lv

Agnese Keita Birzniece, Darbmekļa idejas autore

Agneses Keitas Birznieces un viņas komandas biedru Elzas Tālbergas un Mārča Jermacāna kopīgi izstrādātā darba meklēšanas platforma ideju konkursā Solve for Tomorrow ieguvusi galveno balvu kā labākā Baltijā. Foto no personīgā arhīva
Monta Kaiva Konovalova, speciāli Ir

Daudzviet Eiropā ir īpašas vietnes jauniešiem darba meklēšanai, Latvijā arī vajag — apstiprina Agnese, 11. klases skolniece no Gulbenes. Viņa uzskata, ka mūsdienu jaunieši pārāk ātri padodas, aizraujas ar sūdzēšanos un brīžam neprot veiksmīgi atrast iespējas. Kā risinājumu meitene piedāvā praktiski izstrādātu ideju lietotnei Darbmeklis, kas mazinātu jauniešu bezdarba problēmas un arī nepilngadīgiem skolēniem nodrošinātu īstermiņa darbus.

Pētījumi rāda, ka pandēmijas ietekmē palielinās jauniešu bezdarbs, eksperti prognozē, ka tas varētu turpināties nākamos desmit gadus. «Mēs nevaram tik viegli ieiet darba tirgū, kur jau priekšā ir pilngadīgas personas, jo uz mums neattiecas tie paši likumi. Nevaram strādāt astoņas stundas dienā, strādāt virsstundas, taču gūt pirmo darba pieredzi ir nepieciešams,» Agnese akcentē skolēnu darba situāciju.

Kas ir Darbmeklis? Lietotne 13—25 gadus veciem jauniešiem būs platforma, kur satikties ar darba devējiem — īstermiņa darba piedāvājumi, kā arī brīvprātīgo darbs. «Kartē katram jaunietim ļauts izpētīt sava reģiona piedāvājumus, atrast darbus, piemēram, palīdzot iztīrīt kaimiņam sniegu.»

Ar Darbmekli Agnese un domubiedri piedalījās Samsung rīkotā ideju konkursā Solve for Tomorrow un ieguva galveno balvu kā labākie Baltijā. Tieši naudas balvas (5000 €) sadale jauniešiem bija lielākais izaicinājums. «Vienā brīdī tā strīdējāmies un domājām, kāpēc vispār uzvarējām?» Agnese konkursā iegūto naudu izmantos autovadītāja tiesībām un pirmās grāmatas izdošanai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu