Lai neveidojam stulbu sabiedrību! • IR.lv

Lai neveidojam stulbu sabiedrību!

30
Liliāna Civjāne. Foto — Ieva Salmane
Agnese Meiere

Epidemioloģei Liliānai Civjānei ir 25 gadu studiju un pētnieciskā darba pieredze citās valstīs, no tiem 10 gadi tieši epidemioloģijas jomā. Izpētot jaunākos datus par omikronu, viņa brīdina — tas nav tik maigs, kā šķita

Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes asociētā profesore Liliāna Civjāne (Tzivian) ieguvusi doktora grādu epidemioloģijā, viņa ir Vācijas Medicīniskās informātikas, biometrijas un epidemioloģijas biedrības sertificēta epidemioloģe un Vācijas Epidemioloģijas biedrības epidemioloģisko projektu vadītāja. Liliānas specializācijas joma ir procesi, kas saistīti ar novecošanu, stresu un dzīves kvalitāti. 

Viņa Latvijas Universitātē vada maģistra studiju programmu Epidemioloģija un medicīniskā statistika. Darbojas kā koordinatore un vadošā pētniece vairākos starptautiskos projektos, kas saistīti ar sabiedrības veselību, ir vairāk nekā 40 zinātnisku publikāciju autore, arī divu grāmatu līdzautore. 

Liliāna ne tikai seko līdzi jaunākajiem pasaules pētījumiem par Covid-19, bet arī aktīvi dalās ar informāciju sociālajos tīklos, palīdzot cilvēkiem orientēties informācijas plūsmā. Tāpēc Ir nolēma izvaicāt viņu par omikronu — kas ir un kas joprojām nav skaidrs par šo lipīgo vīrusa variantu, kas ātri kļūst dominējošais daudzās pasaules valstīs. 

Kad vienojamies par tikšanos, Liliāna pavaicā, vai man ir balstvakcīna, un lūdz pirms ierašanās veikt ātro Covid-19 testu. Viņasprāt, tādai vajadzētu kļūt ikdienas etiķetei, pirms satiekamies cits ar citu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu