Augu garšu mākslinieks

Edgars Sanders. Foto — Edmunds Brencis
Mārtiņš Galenieks
Print Friendly, PDF & Email

Pirms dažiem gadiem Edgars Sanders nezināja, kā izskatās kolrābis, un vairāk aizrāvās ar netikumiem nekā pavārmākslu. Taču tad radikāli mainīja dzīvi un uzcepa vistu, bet nupat iznākusi viņa pirmā vegāniskā pavārgrāmata

Pirms septiņiem gadiem Edgars esot pratis uzcept olu un kartupeļus vairākos veidos, un tas arī apmēram viss, ko viņš zinājis par pavārmākslu. Viņam tobrīd bija 28 gadi, dzīvoja Anglijā, strādāja noliktavā, jo neko citu neprata, bet pārējā laikā viņa dzīve bija «kodieni un rokenrols». Tad piedzima meita un viņš izdomāja mainīt dzīvesveidu — kļūt par pavāru. Šobrīd Sanders ir viens no pavāriem Rimi Gardēžu komandā, kur viņa pārziņā ir vegāniskās receptes. Nupat iznākusi arī Edgara sarakstīta pavārgrāmata Augu valsts ēdieni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu