Nauris Miezis • IR.lv

Nauris Miezis

Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Latvijas 3×3 basketbola komanda Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļas — pirmās šī sporta veida vēsturē. Turklāt Nauris atzīts par labāko 3×3 spēlētāju pasaulē

Tikko mūsu 3×3 basketbola komanda — Nauris Miezis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Kārlis Pauls Lasmanis — atgriezušies no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) pasaules tūres finālposma sacensībām Saūda Arābijā. Cīnoties kā lauvas, komanda tomēr ar nieka diviem punktiem zaudēja ceturtdaļfinālā un beidza dalību turnīrā. Taču uz kopējā fona mūsējie izskatās lieliski — viņus uzskata par šobrīd vislabākajā formā esošo komandu pasaulē. 

Uz interviju Nauris ierodas pēc rīta treniņa — sporta tērpā un pasmagu tumšzilu koka kastīti rokās. Tajā glabājas olimpiskais zelts. Medaļu izņem saudzīgi un viegli noglāsta. Tā viņa rokās ir kopš jūlija, bet laiku pa laikam Nauris joprojām pārliecinās, vai tikai nesapņo. Tik tāls un nesasniedzams savulaik šķita sapnis par dalību olimpiskajās spēlēs, kur nu vēl medaļa. Tāpēc, lai runātu par šodienu, esot jāatgriežas četrus gadus senā pagātnē.

«Vasarā, kad beigusies parastā basketbola sezona, katru ceturtdienu notika Ghetto Games strītbols. Ar draugiem gājām forši pavadīt laiku, sisties ar labākajiem,» stāsta Nauris.

No labākajiem tika izveidota komanda, kas startēja starptautiskajos turnīros. Pienāca Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Latvijas Basketbola savienība gan sākotnēji bija pret Naura iekļaušanu izlases sastāvā, taču pēc ilgas stīvēšanās tika pārliecināta, ka Miezim tajā jābūt. «Jau ceļa sākumā man būtu liegta iespēja jebkad tikt pie medaļas. To apzinājos tikai tad, kad spēlēju augstākajā līmenī un sāku gūt panākumus.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu