Romans Daļeckis, vīnzinis Dubaijā • IR.lv

Romans Daļeckis, vīnzinis Dubaijā

«Vīnzinis nav cilvēks, kas tikai zina visu par vīniem. Vīnzinis ļoti labi apzinās finanšu atbildību, māk motivēt citus, dod virzienu arī restorāna ēdienam,» formulē Romans Daļeckis. Foto no personīgā arhīva
Ieva Puķe

Ekskluzīvs skats uz Burj Khalifa debesskrāpi un strūklakām. Restorāna virtuves komanda — ar Michelin zvaigžņu pieredzi. 370 sēdvietu. «Tas Dubaijā ir normāli. Ja cilvēkiem iepatīkas, tad arī 370 būs par maz,» komentē decembra sākumā atvērtā restorānā Urla galvenais vīnzinis Romans Daļeckis. Ekskluzīvā Apvienoto Arābu Emirātu ēstuve nosaukta par godu Turcijas gastronomijas reģionam. Romana uzraudzībā: vīnziņi no Turcijas, Itālijas, Filipīnām un Ukrainas. 

Bet arābi taču vīnu nedzer! «Sabiedrība Dubaijā ir internacionāla, turklāt 25% AAE ienākumu atnes tūrisms. It īpaši tagad, kad Eiropā ir ziema un Covid-19,» atbild Romans. Viņa mītnes zemē vakcinācijas aptvere sasniegusi 100%. Pa ielu joprojām jāstaigā maskā, bet viss ir atvērts. «Arī arābi no citurienes brauc uz Dubaiju, jo šeit var atļauties vairāk. Prasa, lai ielej vīnu tējkanniņā, labprāt pērk arī ekskluzīvus vīnus. It īpaši jaunie arābi, kuri mācās Amerikā un Eiropā.»

Latvietis Dubaijā strādā kopš 2020. gada. Iepriekšējo darbu — vīnziņu komandas vadīšanu 450 vietu restorānā Nammos  iztraucēja pandēmija. 

Daļeckis līdzās Eiropas čempionam Raimondam Tomsonam ir otrais starptautiski atzītais Latvijas vīnzinis ar vairāku Michelin restorānu bagāžu. «15 gadus man Latvijā nav daudz sanācis apstāties. Esmu ārzemēs no 20 gadu vecuma,» viņš atzīmē. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu