Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Kāds austrietis protesta akcijā Vīnē 20. novembrī ņirgājas par veselības aprūpes darbiniekiem, kas spiesti valkāt maskas. Demonstrācijā, uz kuru aicināja galēji radikālā populistu Brīvības partija, piedalījās aptuveni 40 tūkstoši cilvēku, lēš policija. Protesti pret jauniem 13. novembrī ieviestiem karantīnas pasākumiem notikuši arī Nīderlandē, kur par nekārtību izraisīšanu līdz šim aizturēti vismaz 150 cilvēki. Foto — Scanpix

No pirmdienas Austrijā vismaz uz 10 dienām stājās spēkā stingri Covid-19 ierobežojumi — lielākā daļa veikalu slēgti, atcelti kultūras pasākumi, cilvēki pamest mājas var tikai noteiktu iemeslu dēļ, piemēram, lai dotos uz veikalu, pie ārsta vai uz darbu, ja nav iespējams strādāt attālināti. Austrijas valdība arī paziņojusi, ka plāno no nākamā gada februāra noteikt obligātu vakcināciju pilnīgi visiem iedzīvotājiem.

Vācijas valdības pārstāvis pirmdien noraidīja Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko prasību Eiropai uzņemt 2000 migrantu, kuri atrodas pagaidu nometnē pie Polijas robežas. Lukašenko apgalvoja, ka Vācijas kanclere Angela Merkele telefonsarunā pagājušajā nedēļā solījusi migrantus uzņemt. Lietuvas prezidents Gintans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Merkelei nav bijis nekādas norunas ar Lukašenko. 

Svētdien vizītē Baltijas valstīs ieradās Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis. Viņš brīdināja, ka Baltkrievijas autoritārais režīms migrantus no Polijas robežas transportējis uz sadales centru, lai tālāk viņus nosūtītu uz Baltijas valstu robežām. 

Igaunija sāka pagaidu nožogojuma būvi pie valsts robežas ar Krieviju. Nožogojumu veido 2,5 km garā robežas posmā valsts ziemeļaustrumos, agrākajā Narvas upes gultnē, kā arī divos apriņķos dienvidaustrumos gar Piuzas upes krastu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu