Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. VALDIS RŪMNIEKS. SUDRABIŅŠ. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Ietverts gan plašs biogrāfiskais materiāls, gan personisks skatījums uz Jāņa Sudrabkalna personību. Autors izseko literāta gaitām gan Otrā pasaules kara laikā, kad dzejnieks ir viens no spožākajiem latviešu liriķiem, gan pēckara gados, kad Sudrabkalns salūst zem padomju režīma spiediena. Rūmnieku saista arī personiska pazīšanās, jo vecāku ģimene dzīvoja Mežaparkā dzejniekam kaimiņos. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 14,98 €.


BĒRNIEM. ĀRNOLDS LOBELS. VARDES UN KRUPJA PIEDZĪVOJUMI. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. 
Amerikāņu rakstnieka un ilustratora Ārnolda Lobela grāmatas sarakstītas vienkāršā, viegli uztveramā valodā, taču stāsta par svarīgām sajūtām, kas labi pazīstamas arī pieaugušajiem — vientulību, bailēm, draudzību, mīlestību. Varde ir aktīvs un dzīvespriecīgs piedzīvojumu meklētājs, Krupis — neuzņēmīgāks un neveiklāks, bet draudzībā viņi papildina viens otru un nespēj viens bez otra iztikt. Krājumā iekļautas četras grāmatas par abu draugu piedzīvojumiem. Apgāda cena 16 €.


NOZIEDZĪBA. MARKS GALEOTI. VORI: KRIEVIJAS SUPERMAFIJA. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. 
Pazīstamais britu pētnieks «sniedz lasītājam iespēju ielūkoties Krievijas ēnu pasaules un tās «aristokrātijas» — voru — vēstures sirdī. Vedinot stāstu no voru saknēm impēriskajā Krievijā, cauri Staļina GULAG nometņu sistēmai un līdz jaunajam likumpārkāpēju slānim, kas plaukst mūsdienās, Galeoti parāda, kā organizētā noziedzība ir iesakņojusies valsts finansiālajās un politiskajās struktūrās,» saka rakstnieks Filips Rufs. Apgāda cena 11,17 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu