Izdzīvotāju dramaturģija • IR.lv

Izdzīvotāju dramaturģija

Aldis Kušķis, Stagings dibinātājs un vadītājs. Foto — Reinis Hofmanis
Laura Dumbere

Laikā, kad tūrisma nozare piedzīvojusi ierobežojumu un dīkstāves krīzi un lūdz atbalstu valstij, ceļojumu dizaina kompānija Stagings ir kā brīnumains izdzīvotājs. Tā ir viena no mazākajām un neparastākajām tūrisma aģentūrām Latvijā, kas šajos trakajos laikos apliecina — mazāk ir vairāk

Uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Aldis Kušķis nupat izdevis grāmatu Better Travel — savas pieredzes un biznesa redzējuma apkopojumu, kas turpmāk tiks izmantots tūrisma studentu un jauno biznesa iesācēju izglītošanai visā pasaulē. Grāmata pieejama tikai angļu valodā un jau tagad tiek «izķerta» vismaz 150 pasaules augstskolās. Tas ir pandēmijas laika brīnums un arī Latvijas talantīgo cilvēku brīnums — maziņš latviešu tūrisma birojs pasaulē kļuvis par nišas autoritāti. 

Mirt, izdzīvot vai dzīvot — tas pēdējā laikā bijis katra tūrisma uzņēmuma paša rokās, secina Kušķis. Viņa uzņēmumā šobrīd strādā tikai trīs pastāvīgi darbinieki, bet ekskluzīvais nišas produkts izrādījies gana sparīgs izdzīvotājs arī nozares krīzes laikos. Šis bizness ir balstīts uz ideāliem, sapņiem un šaura klientu loka lojalitāti. 

Trīsreiz pārdzimis bizness

Tūrisms nav aicinājums vai talants, ar kuru kabatā Aldis Kušķis būtu akurāt piedzimis. Piemēram, jaunībā desmit gadus bijis dīdžejs jeb diskžokejs. Ļoti nozīmīgs ieraksts Alda biogrāfijā ir Labvakar — viņš bija šī leģendārā un visu laiku populārākā Latvijas Televīzijas raidījuma izpilddirektors. Bijis ari mārketinga un reklāmas speciālists. Bijis 8. Saeimas deputāts, no 2004. līdz 2009. gadam — Eiroparlamenta deputāts. 

Strādājis Eiropas komitejā, kas atbild par transportu un tūrismu. Beidzot darbu Eiropas Parlamentā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no politikas un atgriezties privātā biznesā, kas bāzēts Latvijā. Pievērsās tūrismam tādēļ, ka bija to iepazinis no Eiropas likumdošanas un starptautisko asociāciju puses.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu