Viedums un urķīgums • IR.lv

Viedums un urķīgums

Nellija Ločmele

Dainim Īvānam ir laukos sastrādātas rokas un ļoti silts smaids, kam gribas smaidīt līdzi. Viņa balss nāk prātā, domājot par līderi, kurš pirms 18. novembra spētu uzrunāt pandēmijas sašķelto tautu. Īvāns intervijā stāsta, ka pašlaik raksta divu filmu scenārijus, kas rādīs izšķirošus latviešu vēstures pagriezienpuktus — pirmos dziesmusvētkus un Neatkarības karu. Godājot priekšteču paveikto, vairojam paši savus spēkus, jo ikviena jaunā paaudze sēž iepriekšējās plecos. Un katrai no jauna atkal jābalso par neatkarību, godīgi atbildot uz jautājumu — vai Latvija mums ir svarīga?
Jānim Domburam ir norūpējies vaigs, kurā ironisks smaids uzzib tikai acumirkli. Viņš pēc desmit gadu pārtraukuma ir atgriezies sabiedriskās televīzijas ēterā, lai vadītu diskusiju raidījumu Kas notiek Latvijā? Žurnālistu urda jautājums: kāpēc esam Eiropas nomale un nespējam izvirzīt ambiciozākus mērķus? Viņš aicina dažādu jomu gaišos prātus radīt kritisko masu pārmaiņām — nāciet diskusiju arēnā aci pret aci ar politiķiem! Zvaniet Domburam, nopietni!
Šajā pirmssvētku numurā sastapsiet vēl citus laikabiedrus, kuri liks justies stipriem un lepniem. Lai priecīgi svētki!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu