Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Itālijā stājušies spēkā stingrāki ierobežojumi pret Covid-19 — visiem nodarbinātajiem gan valsts, gan privātajā sektorā jābūt vai nu vakcinētiem, vai arī ik pēc divām dienām par savu naudu jāveic Covid-19 tests. Itālijā ir vakcinēti vairāk nekā 80% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem. Attēlā: protestētāji Turīnā dedzina simboliskus zaļos sertifikātus. Foto — Scanpix

Krievijas iedzīvotāju skaits pēdējo 12 mēnešu laikā piedzīvojis vēsturiski lielāko miera laika kritumu — no 2020. gada oktobra līdz šā gada septembrim tas samazinājās par 997 000, aplēsuši neatkarīgie eksperti. Krieviju Covid-19 pandēmija skārusi ļoti smagi — kopš pērnā gada sākuma reģistrēti vismaz 660 000 nāves gadījumu. Pēdējā nedēļā ik dienu Krievijā no Covid-19 mirst ap tūkstoti cilvēku.


Pirmdien no Covid-19 radītajām komplikācijām miris Kolins Pauels (84), kurš bija ASV valsts sekretārs Džordža Buša prezidentūras laikā. Daudzu atmiņā Pauels palicis ar savu runu ANO 2003. gadā, kurā aizstāvējā plānu iebrukt Irākā. Vēlāk atklājās, ka pierādījumi par it kā Bagdādes slēptajiem masu iznīcināšanas ieročiem nav patiesi.

ASV aviobūves gigants Boeing pagājušajā nedēļā pieprasīja 125 tūkstošiem savu darbinieku līdz 8. decembrim vakcinēties pret Covid-19, nepotētos varēs atlaist.

Eiropas Komisija aicināja ES dalībvalstis mazināt enerģijas cenu kāpuma ietekmi uz patērētājiem, it sevišķi uz trūcīgajiem iedzīvotājiem. Kā īstermiņa pasākumi minēti ārkārtas atbalsts mājsaimniecībām, valsts atbalsts uzņēmumiem un mērķēts nodokļu samazinājums. ES enerģētikas komisāre Kadri Simsone teica, ka ES pakāpeniski jāatsakās no ārvalstu enerģijas piegādēm un jāsekmē atjaunojamās enerģijas avoti. Krievijas prezidents Vladimirs Putins noliedza, ka Krievija enerģijas cenas izmanto kā politisko ieroci.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu