Domāt ārpus kastes • IR.lv

Domāt ārpus kastes

Reinis Nikuļcevs (pa kreisi) un Aksels Zingulis, RocketGrip līdzdibinātaji. Foto — Ieva Salmane, no Ir arhīva
Alise Zita Zeidaka

Reinim Nikuļcevam un Akselam Zingulim ir tikai 23 gadi, bet viņi savu produktu eksportē jau uz 55 valstīm. Ideja par pretslīdes materiālu, ko viegli uzlikt uz hokeja nūjas, radās, mācoties Jelgavas Valsts ģimnāzijas 11. klasē

Par uzņēmējdarbību abi bērnības draugi interesējās jau sen, bet biznesa ideju atnesa pašu vajadzība. Akselam, kurš nodarbojas ar hokeju, bija slinkums ikreiz pārtīt nūju ar speciālu lenti, ko hokejisti izmanto, lai katrs spēlētājs savu darbarīku pielāgotu ērtai turēšanai. «Izskatās neestētiski, ātri nolietojas un cimdu dēļ paliek netīra,» Aksels uzskaita lentes mīnusus. Ja to nemaina gana bieži, lenti saturošā līme sakalst un kļūst kā smilšpapīrs, un tas bojā cimdus.

Tirgū jau bija alternatīvas, taču bez iespējām pielāgot individuālu formu. «To nevar standartizēt, jo katram ir savs ķēriens, kā patīk,» Aksels saka. Ko darīt? Labi, ka draugs aizraujas ar YouTube video par interesantiem materiāliem! «Teicu Reinim: varbūt varam kaut ko izdomāt?!» 

Un viņi izdomāja. Apnicīgo piņķerēšanos ar lenti reizi par visām reizēm atrisinātu aizsargkārta tai pāri, un puišiem ienāca prātā izmantot materiālu, kas saraujas karstumā. «Tādu ir ļoti daudz. Piemēram, ir plastmasas plēvītes, ko uzliek uz Lieldienu olām, ieliek karstā ūdenī, un tās saraujas. Diezgan populāri tādi iepakojumi ir piena produktiem, it īpaši jogurtiņiem,» atklāj Reinis. 

Ideja bija rokā, un atlika tikai atrast piemērotāko materiālu tieši hokeja nūjai. «Ilgākais laiks pagāja, kamēr rakstījām daudziem ražotājiem, prasot, lai viņi mums atsūta materiālu paraugus testēšanai. Tagad viņi ražo pēc mūsu pasūtījuma,» atklāj uzņēmēji.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu