Drīz vēlēšanas • IR.lv

Drīz vēlēšanas

Aivars Ozoliņš

Nākamās Saeimas vēlēšanas pēc gada. Ko piedāvās partijas?

Nupat bija svarīgs datums — 1. oktobris. Līdz 14. Saeimas vēlēšanām mums vairs nebūs jaunu partiju, par kurām balsot. Vēlēšanās nākamā gada 1. oktobrī varēs piedalīties tikai tās, kuras dibinātas ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām.

Tā ir bēdīga ziņa tiem, kuriem pirms katrām vēlēšanām vajag «jaunas sejas», citādi «nav, par ko balsot». Divtik skumja tāpēc, ka pat dažas nesen steigā sastiķētās ir jaunas tikai Uzņēmumu reģistram, kas ir papildinājis partiju un to apvienību sarakstu līdz 81. Taču sejas tajās ir lielākoties kā avīžu arhīvos grieztu un līmētu portretu kolāžās.

Pat nosaukums dažai jaundibinātai partijai ir kā veltījums sen mirstošajām. Gobzemam Likums un kārtība? UR jau sen ir partija Likums. Atbildība. Kārtība. Un kāpēc Šlesers nevarēja savējo efektīgi nodēvēt par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas partiju vai vienkārši Knāb!, lai nav trampiski vecišķi, ka arī Latvija pirmajā vietā?

Zinot piedāvājuma galīgumu, pirmais secinājums — vēlētājiem šoreiz nebūs nekā līdzīga iepriekšējās vēlēšanās svaigajiem gurķiem «Aldim un Artusam». Tātad ievērojama daļa «KPV elektorāta», par ko pašlaik cīnās gan nosacīti jaunās, gan arī vecās partijas, visticamāk, pat neaizies balsot, pat ja būs vakcinēti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu