Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Izglītības nozarē strādājošie no 15. novembra darbu klātienē varēs turpināt tikai ar Covid-19 pārslimošanas vai vakcinēšanās sertifikātu, nolēma Ministru kabinets. Valdība noteikusi pienākumu obligāti vakcinēties arī pakalpojumu sniedzējiem, kas nonāk saskarē ar izglītojamajiem.

Pagājušās nedēļas laikā atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 25,5%, bet par 59% palielinājies pacientu skaits ar smagu slimības gaitu.

Ministru kabinets nolēma piešķirt veselības aprūpes nozarei 5,1 miljonu eiro, kas ļaus ārstniecības iestādēm kompensēt izdevumus Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanai šā gada vasarā.

Koalīcija un Saeimas Stabilitātes grupa vienojās par nākamā gada valsts budžeta projektu, kurā plānots lielāks finansējums veselības aprūpē, izglītības un iekšlietu nozarē. Paredzēts grāmatām un preses izdevumiem samazināt PVN likmi līdz 5%, bet neapliekamo minimumu pakāpeniski palielināt no 300 līdz 500 eiro. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu